Wiele osób nie wyobraża sobie Bożego Narodzenia bez bigosu. Część przyrządza go według receptury babci, mamy lub samodzielnie znalazła sposób na doskonały smak tej potrawy w internecie. Te osoby, które nadal poszukują tej jedynej receptury oraz sposobu na doskonały smak bigosu dobrze trafiły
Dziś nie wyobrażamy sobie bez niego świątecznego stołu. Ale gotowanie bigosu to prawdziwy rytuał, dla wielu osób zbyt czasochłonny i skomplikowany. Nic bardziej mylnego. Podstawą tego dania jest kapusta i mięso, a przygotowanie może być naprawdę proste. Wystarczy pamiętać o kilku etapach
Jedną z najpopularniejszych potraw, którą przygotowuje się na Boże Narodzenie, jest bigos. Jednak to danie pojawia się na stołach Polaków nie tylko od święta. Nieważne, czy potrawa jest przygotowywana z przepisu po babci, czy z internetu. Najważniejszy jest efekt. Niestety podczas gotowania może
Magda Gessler ma wiele sprawdzonych przepisów na świąteczne potrawy, których nie może zabraknąć na bożonarodzeniowym stole. Jednym z popisowych dań słynnej restauratorki jest bigos, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie świąt. Poniżej przedstawiamy przepis na świąteczny bigos według Magdy
Rest rakiety BIGOS 4 przeprowadziła firma SpaceForest. Odbył się on 25 listopada. Wszystko się udało - rakieta poleciała na wysokość 15 km w ciągu 50 sekund od startu, rozwijając prędkość maksymalną 2 Ma (1 mach to około 1220 kilometrów na godzinę). Rakieta BIGOS 4 zaliczyła udany test Test miał
Bigos is more than just cabbage with pieces of meat. This dish is inseparably associated with the family table and brings back fond memories. Our mothers and grandmothers always served bigos on various holidays, and today I want to share the recipe my grandmother used to make. There was no skimping
Ugotowałaś cały garnek bigosu, ale po spróbowaniu okazało się, że jest za kwaśny? Nie wyrzucaj go! Z pomocą prostych, sprawdzonych trików sprawisz, że odzyska wspaniały smak i zachwyci wszystkich domowników. Czego będziesz potrzebować? Co zrobić, żeby bigos z kiszonej kapusty nie był kwaśny? O
El bigos es más que solo col con trozos de carne. Este plato está inseparablemente asociado con la mesa familiar y evoca recuerdos entra?ables. Nuestras madres y abuelas siempre servían bigos en diversas festividades, y hoy quiero compartir la receta que solía hacer mi abuela. No se escatimaba en
500 kg kiszonej kapusty, 200 kg kiełbas, 100 kg wędzonego dymem boczku z Jasła - to tylko część składników, które restauratorka zebrała, by stworzyć wielki i pachnący gar bigosu, którym obdaruje mieszkańców Słupska w sylwestrową noc. Inicjatywa jest piękna - kto nie chciałby spróbować potrawy
Spodobało ci się? Polub nas Bigos, budyń i ciasteczka od piątku niepodzielnie panują w sieci. Chodzi oczywiście o ominięcie zasad bez formalnego łamania prawa. Twitterowy szyfr po raz kolejny udowodnił, że praktyce cisza wyborcza w internecie nie istnieje. Internautom cisza kojarzyła się z targiem